Selanik | Air Prishtina
Selanik
Greqi
Selanik
Greqi
Selanik - Perla e Greqisë

Selaniku, me rreth 300,000 banorë - është qyteti i dytë më i madh në Greqi dhe në të njëjtën kohë qendra ekonomike dhe kulturore e të gjithë rajonit grek të Maqedonisë.

Qyteti në veri të Greqisë mirëpret vizitorët e tij me plazhe me diell si dhe traditë historike dhe artistike të kuzhinës.
Gjindet direkt në Detin Egje - qytet i gjallë dhe shumë aktiv gjatë gjithë ditës dhe natës. Shpesh përmendet si kryeqyteti kulturor i Greqisë për shkak të ofertave të shumta kulturore. Adhuruesit e diellit mund t'i shijojnë plazhet me ujëra të kristalta dhe kohën, e cila është zakonisht e shkëlqyeshme. Të interesuarit kulturor dhe adhuruesit e natyrës, poashtu mund të bëjnë një pelegrinazh në Olimpin legjendar, selinë mistike të perëndive.

 

Weather today