Split | Air Prishtina
Split
Kroaci
Split
Kroaci
Split - muzeu i gjallë

Split është qyteti i dytë më i madh në Kroaci dhe qyteti më i madh në rajonin jugor të Dalmacisë. Kryeqyteti sekret i Dalmacisë me afërsisht 170,000 banorë është një port i rëndësishëm si dhe qytet universitar.

Fillimisht, qyteti u zgjerua nga Pallati i famshëm i Dioklecianit. Sot, e gjithë qendra e qytetit të Splitit, përfshirë Pallatin e Dioklecianit, është një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.
Qyteti është i pasur me histori dhe modernitet në të njëjtën kohë, impulsiv dhe dinamik, i karakterizuar nga monumente të rëndësishme dhe jetë plot ngjyra. Spliti është plot me energjinë e kulturës historike dhe moderne. Nga qyteti i vjetër historik mund të arrini shpejt plazhet e para në detin blu të kaltër dhe të shijoni pamjen e sfondit historik të metropolit kulturor të Splitit.

 

Weather today