Rodos | Air Prishtina
Rodos
Greqi
Rodos
Greqi
Rodos Rodos - natyra e pastër takon historinë

Rodos është një ishull në Detin Egje të Greqisë. Ishulli ndodhet vetëm rreth 20 km larg bregdetit turk. Rodos ka rreth 125,000 banorë, gjysma e të cilëve jetojnë në kryeqytet.

Qyteti i vjetër me pallatin dhe muret e tij të fuqishëm të qytetit është shpallur një Trashëgimi Botërore e UNESCO-s.

Në Rhodes Town, arkitektura e epokave të ndryshme nga antikiteti Grek në Mesjetë dhe periudhën Osmane rrjedhin në mënyrë harmonike në njëra-tjetrën.

Ishulli preket nga Deti Egje nga perëndimi dhe nga ujërat e Detit Mesdhe nga lindja dhe quhet gjithashtu Emerald 'sepse rreth 40% e sipërfaqes totale është e zënë nga pisha dhe selvi.

 

Weather today