Kretë | Air Prishtina
Kretë
Greqi
Kretë
Greqi
Kretë - Venecia takohet me Greqinë

Ishulli i Kretës është ishulli më i madh në Greqi dhe ndodhet më pak se 100 kilometra në jug larg qendrës Greke.

Kreta, me një laramani të madhe prej 8,000 kilometra katrorë në një zonë të vogël duket pothuajse si një kontinent i veçantë brenda Greqisë. Malet në zonat e prapambetura 'Plazhet si Karaibe' 'të mbushura me pemë ulliri', fshatrat simpatik dhe vendet antike e arkeologjike përbëjnë pasurinë e ishullit.

Pasi ishulli u dominua nga fuqia e madhe e Venecias. Akoma vende të shumta sot e dëshmojnë atë. Ishulli më jugor grek ofron mesatarisht 300 ditë me diell në vit, duke e bërë atë një destinacion tërheqës pothuajse gjatë gjithë vitit.

 

Weather today